העץ "שלי"

מחשבות של איילת ומיכל (עץ הרעיונות):

מוסיפות גם כאן את הקישורים לסרטונים על תקשורת בין עצים. סרטונים שניתן להראות לילדים:

/*! elementor – v3.20.0 – 26-03-2024 */ .elementor-widget-video .elementor-widget-container{overflow:hidden;transform:translateZ(0)}.elementor-widget-video .elementor-wrapper{aspect-ratio:var(–video-aspect-ratio)}.elementor-widget-video .elementor-wrapper iframe,.elementor-widget-video .elementor-wrapper video{height:100%;width:100%;display:flex;border:none;background-color:#000}@supports not (aspect-ratio:1/1){.elementor-widget-video .elementor-wrapper{position:relative;overflow:hidden;height:0;padding-bottom:calc(100% / var(–video-aspect-ratio))}.elementor-widget-video .elementor-wrapper iframe,.elementor-widget-video .elementor-wrapper video{position:absolute;top:0;right:0;bottom:0;left:0}}.elementor-widget-video .elementor-open-inline .elementor-custom-embed-image-overlay{position:absolute;top:0;right:0;bottom:0;left:0;background-size:cover;background-position:50%}.elementor-widget-video .elementor-custom-embed-image-overlay{cursor:pointer;text-align:center}.elementor-widget-video .elementor-custom-embed-image-overlay:hover .elementor-custom-embed-play i{opacity:1}.elementor-widget-video .elementor-custom-embed-image-overlay img{display:block;width:100%;aspect-ratio:var(–video-aspect-ratio);-o-object-fit:cover;object-fit:cover;-o-object-position:center center;object-position:center center}@supports not (aspect-ratio:1/1){.elementor-widget-video .elementor-custom-embed-image-overlay{position:relative;overflow:hidden;height:0;padding-bottom:calc(100% / var(–video-aspect-ratio))}.elementor-widget-video .elementor-custom-embed-image-overlay img{position:absolute;top:0;right:0;bottom:0;left:0}}.elementor-widget-video .e-hosted-video .elementor-video{-o-object-fit:cover;object-fit:cover}.e-con-inner>.elementor-widget-video,.e-con>.elementor-widget-video{width:var(–container-widget-width);–flex-grow:var(–container-widget-flex-grow)}

קצת השראה מאחת החוקרות החשובות בתחום בהרצאת TED "איך העצים מדברים זה עם זה":

מערך זה הינו חלק ממאגר המערכים שהוקם כחלק משיתוף פעולה בין עץ הרעיונות לאיגוד ערים שרון-כרמל

כתבו:ורד גבאי, עדי וליט, אורלי וייצמן

 נושא: שפה/ ט"ו בשבט תיאור השיעור: העץ בעולמינו כחלק מנושא של חיבור לשורשים האישיים, של המשפחה, חיבור לעבר ולעתיד משך: יחידה המורכבת משלושה מפגשים

שכבה: ו

ציוד נחוץ: קלמר, דפים לכתיבה, מגדירי עצים

תיאור הערות
פתיחה
בחרו עץ שהכי מעניין אתכם בסביבת ביה"ס וציירו אותו. אל תכתבו שם על הציור. בשמיעת הגונג חזרו אל המעגל והביאו עמכם מס' פריטים מסביבת העץ (עלה מענין, אבן מיוחדת, ענף קטן .…) לרכז את הציורים אצל המנחה
מעבר
שבו במעגל וספרו על אחד מהפריטים שהבאתם מה משך אתכם בו, האם הזכיר לכם משהו מתחבר לכם לחוויה כלשהיא?  
גוף הפעילות
הציורים שלכם מונחים כאן במרכז המעגל. כל אחד יקח ציור וינסה לאתר את העץ שמצויר בו. אחכ נתכנס בשנית ונראה האם צדקתם בזיהוי.  
מעבר
שימושי העץ – בשקית אטומה להביא חפץ מעץ, בקבוק שמן זית וכד.' משחק 21שאלות או "כן לא שחור לבן" צריכים לנחש מהו החפץ. אפשר לעשות מספר סיבובים עם חפץ אחד בכל פעם.  
סיכום
היום עסקנו בחיבור אישי עם העצים בסביבתינו ובחנו מה מחבר אותנו לעץ מסוים. כל אחד יקבל דף קטן עליו ירשום מילה או שתיים המתארות את החוויה שלו מהיום. אין צורך לשתף.  

  שיעור המשך: ציוד נחוץ: קלמר, דפים לכתיבה, דפי מידע על העצים/ספרים בנושא

תיאור הערות
פתיחה
חזרו אל העץ "שלכם" ובדקו מה השתנה בו או בסביבתו מאז הפעם הקודמת .  
מעבר
מה השתנה אצלכם מאז המפגש האחרון משהו חדש שלמדתם? עשיתם? ביקרתם? התנסיתם?  
גוף הפעילות
בחרו אחת מן המשימות הבאות :
  • כתבו דו שיח עם העץ
  • כתבו את "יומנו של העץ" – מה עבר עליו בזמן האחרון
  • כתבו סיפור בו אתם והעץ הם הגיבורים הראשיים
 
מעבר
משחקים "רגליים מגנטיות" המורה בוחר נקודה בשטח עומד בה וקורא: "רגלים מגנטיות! כולם אלי מצמידים רגליים – "!1.…2…3…4…5…6…7…8…9…10 במידה והם לא הספיקו לסגור מעגל לפני שהסתיימה הספירה- המורה הולכת לנק' אחרת בשטח וקוראת שוב: "רגליים מגנטיות! …8…9…10וכו." על התלמידים למהר אל המקום שבו עומדת המורה ולהסתדר במעגל כשהם מצמידים את כפות הרגליים (כמו מגנט). עליהם לחזור ולהתכנס כל פעם שהמורה קורא את הקריאה  
סיכום
שוחחו בקבוצה :
  • תכננו כקבוצה המשך לפעילות.
  •  מה הדבר הכי מפתיע שלמדת במשימה?
  •  מה החלק של המשימה שהכי אהבת?
  •  על איזה חלק מהמשימה היית מוותר ?
  • מהו המקום שבו היית במשימה אליו היית רוצה לשוב?
כרטיסי הצעה לשיח כל קבוצה בוחרת אחד

שיעור המשך: ציוד נחוץ: קלמר, דפים לכתיבה, דפי מידע על העצים/ספרים בנושא

תיאור הערות
פתיחה
הכיתה עומדת במעגל והתלמיד הראשון שם על עצמו חישוק. המטרה היא להעביר את החישוק מאחד לשני מבלי לצאת ממנו. מטרות המשחק: שיתוף פעולה, מחויבות למטרה משותפת, חשיבה.  
מעבר
בקרו את העץ שלכם, שבו לידו במשך כחמש דק' והקשיבו לקולות שסביבו. מה שמעתם?  
גוף הפעילות
שיח: במקורות שקראנו האדם משול לעץ. מהם השורשים שלכם של משפחתכם מהיכן באתם? שרטטו את אילן היוחסין של משפתכם הקרובה . אל מי מבני המשפחה אתם הכי קרובים? מדוע?  
מעבר
התלמידים מחולקים לזוגות ומתיישבים גב אל גב. המורה מראה ציור לאחד מהם והוא צריך לחזור על הציור על גבו של שותפו. בן/בת הזוג צריך לחזור על הציור על דף. אפשר להעלות את רמת הקושי ע"י העלאת רמת הציור. מטרות המשחק: מחויבות, גמישות, הקשבה.  
סיכום
משימה אישית: בכל דרך שתבחרו בטאו דבר אחד חדש שלמדתם על עצמכם במהלך המפגשים בכתיבה, סרטון, מצגת, שיר שמבטא את מה שלמדתם וכו'. . שתפו את הכיתה במפגש הבא.  

 

דילוג לתוכן